Anker tattoo voorbeelden en betekenissen

De anker tattoo heeft vanuit het verleden vaak een maritieme betekenis, zeelui hadden deze tattoo vaak. De wat minder bekende betekenis werd gebruikt door de eerste Christenen als vervanging van het kruis aangezien deze o.a. door de Grieken verboden was. Zo konden ze toch hun identiteit laten zien.

Het ankertje heeft als belangrijkste betekenis een stevige basis die alle moeilijkheden kan weerstaan. Dit kun je letterlijk zien als een anker in de zee die een boot bij alle water- en weer condities op z’n plek houdt, maar je kan het ook symbolisch zien als een teken waar mensen zich aan vast houden. Zo heeft het in het geloof-hoop-liefde symbool de betekenis van hoop waar mensen zich aan vast willen houden. Maar voor Christenen is het b.v. het vasthouden aan hun geloof in Christus, dat dit geloof verankerd ligt in hun ziel. Ook kun je het zien als het verlangen naar of vasthouden aan thuis, want daar waar het anker wordt uitgegooid is meestal de plek waar thuis, land is bereikt. Thuis waar veiligheid en stabiliteit is.

Vaak betekent de anker tattoo ook “redding” voor mensen, als iemand b.v. een ankertje heeft staan met de naam van zijn of haar geliefde, zal deze liefde in die persoons bestaan verankerd liggen, wat voor hem / haar redding uit een minder gelukkig bestaan kan betekenen. Ook kan er b.v een land, een datum e.d. bij staan, welke in hun bestaan verankerd ligt.

Anker tattoo voorbeelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Je eerste tattoo tips

Spannend, je gaat een tattoo zetten! Misschien heb je er al vier, maar het blijft spannend. Je hebt hier waarschijnlijk al jaren naartoe geleefd en je bent zo zenuwachtig als het maar kan. Hoe weet je dat dit het goede moment is? Is dit echt de tattoo die je je leven lang op je lichaam wil hebben? Je weet het nooit helemaal zeker. Je loopt de tattooshop binnen en je handen zweten. Hier zijn tips als jij een (eerste) tattoo zet.

1. Tattoo zetten: Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

2. Tattoo zetten: Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt.

3. Tattoo zetten: Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo’n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je ‘m wil laten zetten.

4. Tattoo zetten: research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!

5. Tattoo zetten: Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil.