Tattoo voorbeelden en betekenissen

Soms is het goed om andere tattoo’s te bekijken voor je zelf er een wilt, of misschien zoek je een bepaalde style. Wat het ook is, op deze pagina’s vindt je betekenissen, inspiratie tattoo’s en veel meer mooie andere voorbeelden van tattoo’s.

Tattoos zijn allang niet meer alleen voor Hell’s Angels en zeemannen, ze zijn uitgegroeid tot een echt fashion accessoire. Het grote verschil is dat de mannen vaak kiezen voor grove ankers of andere flink uit de kluiten gewassen versiersels, de dames daarentegen houden het liever klein en bescheiden.

Dus heb je eindelijk de knoop doorgehakt en ga je voor je eerste tattoo? Of twijfel je nog steeds een beetje maar ben je wel alvast op zoek naar wat inspiratie? Dan zit je hier helemaal goed. En voor degenen die nog twijfelen, Omdat er niks lekkerder is dan je úren te vergapen aan knappe inspiratiebeelden, hebben we de mooiste tattoos voor je bij elkaar gezocht. Genoeg inspiratie voor je eerste tattoo, dus!

Betekenis

Maffia Tattoo

Maffia TattooEr bestaan verschillende maffia tattoos voor verschillende criminele organisaties in de wereld. Elk van deze organisaties heeft haar eigen…
Betekenis

Keltische tatoeages

Keltische tatoeagesDe Keltische tatoeages zijn met hun vele toepassingen en betekenissen voor veel mensen een mooie en veelzijdige optie. Over…
Betekenis

Sugar skull en de betekenis

Sugar skull en de betekenisSugar skull tattoo en muerte tatoeages zijn tegenwoordig zeer populair. Tatoeages van sugar skulls hebben diverse…

Betekenis en beschrijvingen tattoo

De tatoeage is de laatste jaren steeds meer geaccepteerd en mensen van alle rangen en standen hebben er één of meerdere. Een tatoeage of tattoo is een versiering van het lichaam waarbij net onder de opperhuid inkt word aangebracht. De term tatoeage komt waarschijnlijk van het Tahitiaanse woord tatu, dat streep of vlek betekent. Tatoeage word ook wel gebruikt als permanente make-up en dit wordt meestal in het gezicht gedaan, bijvoorbeeld voor wenkbrauwen, eyeliners en lipliners. Maar naast de gangbare manier van tatoeëren is er ook de mogelijkheid om een tijdelijke tatoeage te laten zetten en hier gebruikt men vaak de henna tatoeage voor. Ik heb zelf ook sinds enkele jaren een aantal tatoeages, waarvan twee op mijn bovenarmen die dus niet zichtbaar zijn onder normale kleding en een tatoeage op mijn onderarm die wel redelijk zichtbaar is. Mijn eigen tatoeages hebben allemaal een bijzondere betekenis die ik ook op deze pagina beschrijf. Op deze pagina gebruik ik de term tatoeage en tattoo door elkaar omdat beide termen momenteel evenveel gebruikt worden. Aangezien op deze site een uitgebreide sectie over de betekenis en herkomst van symbolen staat, zoeken veel mensen gelukkig eerst de betekenis van een symbool op voordat ze deze permanent op hun lichaam zetten.

De traditionele tatoeage

Een tattoo zal zitten en daarom is het belangrijk dat u er terdege over nadenkt over welke tatoeage u wilt zetten en waar deze gezet gaat worden. Veel mensen bezoeken deze site nadat ze een tatoeage hebben laten zetten om naderhand de betekenis van de symbolen op te zoeken. Het zou veel verstandiger zijn om de betekenis van de symbolen van de tatoeage vooraf op te zoeken omdat het wel erg wrang is om bijvoorbeeld een heidens symbool te dragen dat helemaal niet met uw levensinstelling overeenkomt. Wanneer u een tatoeage wilt laten zetten moet u naar een tatoeagestudio of tattooshop. Daar hebben ze meestal veel boeken met allerlei afbeeldingen en met een beetje geluk weet men ook wat ze betekenen. U kunt één van de afbeeldingen kiezen om op op uw lichaam te laten tatoeëren maar u hoeft niet perse een plaatje uit één van de boeken te kiezen, u kunt ook zelf een ontwerp maken. Wanneer u op zoek bent naar een speciaal symbool met een speciale betekenis kunt u op deze site een grote verzameling symbolen met hun herkomst en betekenis vinden.zal zitten en daarom is het belangrijk dat u er terdege over nadenkt over welke tatoeage u wilt zetten en waar deze gezet gaat worden. Veel mensen bezoeken deze site nadat ze een tatoeage hebben laten zetten om naderhand de betekenis van de symbolen op te zoeken. Het zou veel verstandiger zijn om de betekenis van de symbolen van de tatoeage vooraf op te zoeken omdat het wel erg wrang is om bijvoorbeeld een heidens symbool te dragen dat helemaal niet met uw levensinstelling overeenkomt. Wanneer u een tatoeage wilt laten zetten moet u naar een tatoeagestudio of tattooshop. Daar hebben ze meestal veel boeken met allerlei afbeeldingen en met een beetje geluk weet men ook wat ze betekenen. U kunt één van de afbeeldingen kiezen om op op uw lichaam te laten tatoeëren maar u hoeft niet perse een plaatje uit één van de boeken te kiezen, u kunt ook zelf een ontwerp maken. Wanneer u op zoek bent naar een speciaal symbool met een speciale betekenis kunt u op deze site een grote verzameling symbolen met hun herkomst en betekenis vinden.

Je eerste tattoo tips

Spannend, je gaat een tattoo zetten! Misschien heb je er al vier, maar het blijft spannend. Je hebt hier waarschijnlijk al jaren naartoe geleefd en je bent zo zenuwachtig als het maar kan. Hoe weet je dat dit het goede moment is? Is dit echt de tattoo die je je leven lang op je lichaam wil hebben? Je weet het nooit helemaal zeker. Je loopt de tattooshop binnen en je handen zweten. Hier zijn tips als jij een (eerste) tattoo zet.

1. Tattoo zetten: Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

2. Tattoo zetten: Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt.

3. Tattoo zetten: Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo’n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je ‘m wil laten zetten.

4. Tattoo zetten: research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!

5. Tattoo zetten: Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil.

Menu