Keltische tatoeages

De Keltische tatoeages zijn met hun vele toepassingen en betekenissen voor veel mensen een mooie en veelzijdige optie. Over het algemeen zijn Keltische tatoeages vaak spiritueel en daarmee ook rijk aan betekenis. Zo staan Keltische knopen symbool voor eeuwigheid en verbintenis. Deze worden dan ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld tatoeages met namen van familie of andere naasten. Een Keltisch kruis kan een brug naar een andere wereld symboliseren. Zo zijn er nog tal van andere Keltische tekens, waaronder de levensboom of het infinity teken, met ieder hun eigen verschillende betekenissen. Met zoveel opties zit er vast ook wel iets tussen voor jou. Bovendien is een tatoeage altijd heel persoonlijk en zal je hier toch altijd je eigen betekenis aan meegeven. Ik denk trouwens ook graag met je mee over wat voor een symbool er bij jouw idee zal passen.

Keltische Tattoo voorbeelden

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Goedemorgen, ik kwam jullie artikel over Keltische tattoeages zojuist tegen en was eigenlijk opzoek naar wat adviezen.

  Ik zal eerst even met wat achtergrond van mijzelf geven. Ik ben vader van 2 zonen waarvan de jongste zoon (16 maanden) onlangs helaas veel te vroeg is komen te overlijden. Nu ben ik opzoek naar een tattoo met een diepere betekenis en een gedenkwaardig aandenken aan hem. Nu ben ik nog een ´maagd´ met tattoos maar ter herdachtenis van zijn korte leven zou ik graag een mooie ´Keltische´ tattoo nemen. Waarom een Keltische tattoo, omdat hij een Keltische naam heeft en ´koning´ betekent. Wellicht kan ik hier iets moois mee ontwerpen want zoals ik in jullie artikel las hebben Keltische tattoeages veel betekenis. Ik voel ook lichte groepsdruk aangezien een tiental familieleden geheel spontaan zonder ons medeweten gezamelijk ook een mooie tattoo van Ryan op hun onderarm hebben gezet, zelf opa en oma die nog vrij van tattoeages waren 😉 Dus m.a.w. ik voel me moreel verplicht om hun te overtreffen met een mooie gedenkwaardige tattoo.

  Nu heb ik al kort op jullie website naar een aantal adviezen gekeken als: mooi gedetailleerd ontwerp, tattoo artist bij mij in de buurt (ik woon in Den Haag) en begin met een kleine tattoo.

  Kortom, ik wilde jullie de vraag stellen of jullie mij wellicht kunnen voorzien van adviezen met name m.b.t. het ontwerp of een tattoo artist want ik weet niet echt wat ik wil ik twijfel helaas nog te veel mede omdat dit mijn eerste tattoo zou worden. Ik wil hem sowieso op mijn rechter onderarm net als mijn familieleden.

  Ook wil ik echt achter het ontwerp staan en met trots ernaar kijken ter nagedachtenis van mijn zoon Ryan.

  Beantwoorden
  • Steentjes
   2 juni 2021 20:26

   Hoi Ryan,

   Best een verhaal, ten eerste nooit zwichten onder groepsdruk. Je gaat dan iets nemen waar je later wellicht spijt van gaat krijgen. Een tattoo neem je omdat je het mooi vind en niet omdat je het moet. Mijn advies welke ik kan geven is het volgende:

   1. kies een artiest waar je een klik mee heb, niet zo maar iemand kiezen. Loop gerust binnen bij een studio stel wat vragen en kijk hoe men reageert op je vragen. Het kan zijn dat je het gevoel krijgt dat de artiest er maar zit of juist dat je een enorme klik gaat krijgen.

   2. keuze ontwerp, hou rekening met het dat het ontwerp op je (in jouw geval) arm komt, veel details (kleine details) kan later vervagen en lelijk worden. Grote vlaktes kunnen ook lelijk worden. Schets zelf wat of kijk (op onze website naar inspiratie) of op sociale media op inspiratie.

   3. Welke tattoo je ook neemt, het blijft er zitten dus wees er trots en zuinig op. Hoe lelijk iemand dat ook vindt jij hebt het gekozen, en laten zetten bij iemand die dat kan.

   Veel sterkte in je keus, laat gerust het resultaat zien aan ons.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Je eerste tattoo tips

Spannend, je gaat een tattoo zetten! Misschien heb je er al vier, maar het blijft spannend. Je hebt hier waarschijnlijk al jaren naartoe geleefd en je bent zo zenuwachtig als het maar kan. Hoe weet je dat dit het goede moment is? Is dit echt de tattoo die je je leven lang op je lichaam wil hebben? Je weet het nooit helemaal zeker. Je loopt de tattooshop binnen en je handen zweten. Hier zijn tips als jij een (eerste) tattoo zet.

1. Tattoo zetten: Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

2. Tattoo zetten: Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt.

3. Tattoo zetten: Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo’n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je ‘m wil laten zetten.

4. Tattoo zetten: research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!

5. Tattoo zetten: Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil.

Menu