Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter A.
A

Aanbetaling
Wanneer je een afspraak maakt voor het laten plaatsen van tattoo moet je er in de meeste gevallen rekening mee houden dat er een aanbetaling gevraagd zal worden. Meestal bedraagt het bedrag zo’n 25% van het totaal bedrag. Houd er ook rekening mee dat niet iedere shop een pin-automaat heeft geïnstalleerd. Je kunt vooraf ook de studio opbellen om exact te horen waarop je moet rekenen.

Aanbrengen van tatoeages
Tatoeages worden aangebracht door een van inkt voorziene tatoeage-naald door de lederhuid te prikken. Een tatoeëerder gebruikt hiervoor over het algemeen een tatoeëermachine met speciale tatoeëerinkt. Doe-het-zelvers gebruiken een enkele naald met draad om de punt gedraaid, en Oost-Indische inkt. Bij het aanbrengen van een tatoeage moeten voldoende hygiënische maatregelen genomen worden, zoals het gebruik van steriele materialen. De huid wordt doorprikt door middel van een of meerdere naalden die meer dan 100 keer per seconde op en neer gaan en zo de tekening onder de huid zetten. Men geeft vaak aan dat het laten aanbrengen van een tatoeage erg pijnlijk is. In werkelijkheid kan het best meevallen, al kan de pijn erger worden naargelang waar op het lichaam de tatoeage gezet wordt.

Adem uit als het erg veel pijn doet
Zelfs iets eenvoudigs als je ademhaling controleren kan het zetten van een tatoeage draaglijker maken. Probeer uit te ademen als het even erg veel pijn doet. Dat kun je doen door gewoon uit te blazen, of door zacht geluid te maken (een soort neuriën). Door uit te ademen als iets pijn doet, kun je "door de pijn heen gaan". Dat is waarom de meeste fitnessinstructeurs ook zeggen dat je moet uitademen als je kracht zet.

Alcohol & drugs
Je kan het beste 48 uur voor het plaatsen van de tattoo geen alcohol, drugs of andere bloedverdunnende middelen zo als asperine en ibuprofen gebruiken, dit beïnvloedt de tattoo. Wanneer er drank genuttigd wordt is de kans op bloeden enorm toegenomen en zal dit de inkt uit de huid drukken en zal de tattoo eerder doen verbleken. Wanneer een studiohouder merkt , ruikt of te horen krijgt dat je alcoholische drank hebt gebruikt, dan loop je de kans dat je met een halve tattoo de stoel kunt verlaten.


Voeg een tip toe
Menu