Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter B.
B

Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt.

Bereid je voor op de pijn
Er zijn voorbereidingen om de huid te verdoven, maar de meeste tattoo artiesten zullen het niet aanbevelen. Een crème genaamd Emla zal de huid voor ongeveer een half uur verdoven, maar meestal duurt het zetten van een tattoo langer dan dat. Ook kan Emla de bloedstroom naar de huid stimuleren. Theoretisch zou dat invloed kunnen hebben op hoe de tatoeage wordt geplaatst of hoe het geneest. Lidocaïne is een injecteerbaar geneesmiddel dat artsen gebruiken voor het plaatsen van hechtingen of het doen van kleine chirurgische ingrepen. Het brandt enorm als dit ingespoten wordt, maar daarna wordt de huid volledig gevoelloos. Echter verandert van de vorm en / of structuur van de huid door het injecteren van dit geneesmiddel. Lidocaïne heeft ook invloed op de doorbloeding. Veel goede tatoeëerders zou aarzelen om te tatoeëren op huid die behandeld was met geïnjecteerde lidocaïne.

Blijf hem bijwerken
Je tattoo blijft mooi als je hem eens in de zoveel tijd laat bijwerken. De kleur wordt minder en hij gaat misschien wat inzakken.

Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt!
Tijdens het helen is het heel normaal dat de huid gaat jeuken. Ga dan in ieder geval niet krabben! Je kan er niet alleen het uiterlijk van je tatoeage verzieken door de korsten of velletjes eraf te krabben als je jeuk hebt. Je loopt ook nog eens een heel groot risico dat je tattoo gaat ontsteken! Het juist gebruik van tattoo aftercare zorgt voor minder of zelfs geen jeuk of korstvorming. Korstvorming voorkom je ook zoveel mogelijk door je tattoo de eerste dagen te laten helen met een zelfklevende tattoo folie. Deze second skin beschermt je tegen infecties en zorgt dat je tattoo niet uitdroogt. Je hoeft je tattoo de eerste dagen dan helemaal niet in te smeren. Check Je nieuwe tattoo ingepakt met folie als je wilt weten wat het verschil met de gewone huishoudfolie is.


Voeg een tip toe
Menu