Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 7 tips in deze lijst die beginnen met de letter D.
D

De nazorg
Je (eerste) tatoeage staat erop, gefeliciteerd! Nu is komt de verzorging op jou aan. Luister niet naar wat andere mensen zeggen of wat je op internet leest, maar zorg ervoor dat je de nazorginstructies die de tatoeëerder je mee geeft goed opvolgt! De tatoeage kan nog zo mooi gezet zijn, maar als je het niet goed verzorgt heb je kans op infecties en daar wordt de tatoeage zeker niet mooier op. Let er wel op dat je ongeveer 4 weken niet mag zonnen en zwemmen etc. Dus als je nog een vakantie gepland hebt staan, kun je een tatoeage beter ruim voor je vakantie laten zetten of erna. In veel shops kan je binnen drie maanden je tatoeage nog een keer na laten kijken, als er iets bijgewerkt moet worden kan dat in de meeste gevallen kosteloos. Misschien houd je het wel bij één tatoeage, misschien wil je er meer. Ik hoop in ieder geval dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen bij het proces van een tatoeage nemen!

De plek en het formaat
Nu je een idee hebt, is de plek en het formaat ook een belangrijke factor. Wil je klein beginnen of wil je toch iets groots? Houd er rekening mee dat sommige tatoeages een minimaal formaat moeten hebben. Wil je bijvoorbeeld een tekst of symbool? Dit kan niet te klein omdat je met openingen van letters e.d. zit. Inkt wordt onder de huid ingekapseld en zet na genezing iets of wat uit. Als de openingen te klein zijn, vloeit het in elkaar over en ziet het er uit als een vlekje. Op foto’s is dit vaak niet te zien, omdat die zijn genomen nadat de tatoeage pas gezet was. Hieronder een voorbeeld van te kleine letters en eentje met voldoende openingen.

Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil.

Denk je dat het me zal staan?
In het algemeen kunnen wij die vraag niet voor je beantwoorden. Het is echt een kwestie van smaak en jouw eigen persoonlijkheid. Vaak worden tattoos niet gezet ter versieren maar omdat je er een bepaalde betekenis aan verbindt. Denk dus goed na voordat je een tattoo op je lichaam laat zetten, deze zit er tenslotte voor de rest van je leven.

Derde fase van het genezingsproces – Witte gloed
Het einde van het helingsproces is in zicht! De meeste vellen en korsten zullen er inmiddels af zijn. En anders vallen ze er in deze week zeker wel vanaf. Blijf je tattoo verzorgen in deze fase. Zeker als je tattoo droog aanvoelt. In deze fase raken sommige mensen in paniek omdat de tattoo die onder de velletjes tevoorschijn komt, er nog niet zo mooi en fris uitziet als ze verwacht hadden. Het kan gebeuren dat er een soort witte gloed over de tattoo zit.

Dermatografie
Dermatografie is het medisch tatoeëren op de huid. Dermatografie wordt gebruikt om zowel medicijnen als vloeistoffen en kleurstoffen in te brengen in de huid. Deze behandeling wordt uitgevoerd met behulp van speciale tatoeage apparatuur. De tatoeage zal in de loop van de jaren weer vervagen. Het is dus niet permanent.

Draag geen vieze of te strakke kleding
Draag geen vieze of te strakke kleding over je tattoo, zeker niet in het begin. Als de tatoeage heelt zal er nog wondvocht en inkt uitlopen, waardoor de kleding aan de plek vast kan plakken. Het is erg pijnlijk om dat weer los te krijgen en je kunt korstjes of velletjes meetrekken.? Kleding van katoen heeft bewezen eventuele wondafscheiding goed op te nemen en laat zich makkelijk reinigen. Met een tattoo folie voorkom je dat je tattoo aan je kleding gaat plakken.


Voeg een tip toe