Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 7 tips in deze lijst die beginnen met de letter E.
E

Easytattoo Creme
Superfijne creme die speciaal afgestemd is op de genezing van tattoo's. De creme is licht, smeert goed uit, plakt niet en houdt je huid soepel en zacht. Met Panthenol wat helpt bij jeuk en branderigheid.

Easytattoo Vegan Tattoo Balsem
De vegan en huidvriendelijke vervanger voor petrolatumzalven zoals Vaseline. Deze vegan balsem is goed vet, smeert makkelijk uit en legt hierdoor een laagje over je huid waardoor deze niet uit droogt. Daarnaast bevat deze balsem allerlei ingredienten die je huid ontzettend goed verzorgen. De huid blijft na het insmeren wel wat vettiger aanvoelen, dus gebruik deze balsem spaarzaam.

Een afspraak maken
Heb je een geschikte shop gevonden waar jij je tatoeage wilt laten zetten? Maak een afspraak om je ontwerp te bespreken. Dan zullen ze jou vertellen wat de mogelijkheden zijn. Wees niet eigenwijs als je jouw idee voorlegt aan de tatoeëerder. Soms is niet alles mogelijk qua ontwerp en tatoeëren. Luister daarom naar het advies van de artiest, zij hebben er immers meer verstand van en ervaring mee. Wil je bijvoorbeeld een tekst op de pols? Veel mensen zijn geneigd om het zo te plaatsen dat je het zelf kan lezen. Als het ware staat de tatoeage nu op zijn kop, tattoo technisch klopt het niet en dit is iets wat vaak uitgelegd moet worden. Als beide partijen het eens zijn over het ontwerp, krijg je natuurlijk ook te horen wat het gaat kosten en wanneer je kan beginnen! Laat je niet ontmoedigen als er een lange wachttijd is. Wanneer je een goed gevoel bij de shop en de artiest hebt, is het niet erg om langer te wachten. Een tattoo heb je voor heel je leven, dan maken een paar weken of maanden echt geen verschil.

Een duurzame tepel(hof)tatoeage
Tepelhof tatoeage door middel van dermatografie wordt door zowel artsen als huidtherapeuten uitgevoerd. Een verschil tussen beide disciplines is dat een huidtherapeut geen volledige vergoeding kan ontvangen en een arts wel. Dit komt doordat deze behandeling binnen het vergoedingensysteem mogelijk gemaakt wordt door de Diagnose Behandeling Combinatie code (DBC-code). Deze code is alleen toegankelijk voor medische beroepen en niet voor paramedici. Voor huidtherapeuten zijn er verschillende opleidingen tot dermatograaf, met ieder een eigen tijdsduur en inhoud. Omdat er geen richtlijnen of protocollen bestaan is deze behandeling binnen de huidtherapie praktijk moeilijk op kwaliteit te beoordelen. Door middel van dit onderzoek proberen wij in kaart te brengen hoe en hoeveel huidtherapeuten in Nederland tepelhof tatoeage toepassen. Hiernaast richten wij ons op de behandeling, huidige problematiek met betrekking tot de kwaliteit en vergoedingen.

Eerste fase van het genezingsproces – Bloed en korstvorming
De eerste fase van genezing van je tatoeage begint al zodra je artiest klaar is met tatoeëren. Dat is de reactiefase en die duurt ongeveer vijf tot zeven dagen. Je lichaam zet meteen álles in werking om je te beschermen tegen bloedverlies en infecties.

Eet goed voor je richting tattooshop vertrekt
Het maakt je namelijk rustiger én je kan er lang tegenaan. Want afhankelijk van het kunstwerk dat je wil laten plaatsen, kan de sessie toch wel lang duren. Extra voordeel bij een stevige maaltijd vooraf: de hogere bloedsuikers zullen de kans op flauwvallen fel doen dalen.

Eten & drinken
Wanneer je een afspraak hebt gemaakt moet je minimaal een half uur van te voren een goede maaltijd hebben genuttigd. Je zult merken dat dit zeer belangrijk is. Wanneer de artiest begint met het plaatsen van de tattoo, dan zal de suikerspiegel zeer snel dalen wat kan leiden tot flauwte. Een blikje cola meenemen is ook niet onverstandig. Voel je je een beetje flauw worden, dan volstaat in de meeste gevallen een glas cola. Mensen die suikerziekte hebben moeten dit melden bij de artiest!Drink een uur van te voren 1 glas appelsap op om het bloed iets dikker te maken zodat er weinig bloedverlies optreedt en de inkt mee uitbloedt.


Voeg een tip toe
Menu