Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 5 tips in deze lijst die beginnen met de letter G.
G

Ga naar een professional
Nu je er over uit bent wat het ontwerp gaat worden en op welke plek je het wilt hebben, is het tijd om een goede tattooshop te vinden. Ook hierbij moet je goed je research doen. Ga naar een professionele shop die goedgekeurd is door de GGD en niet naar iemand die voor de helft van de prijs (en kwaliteit) op zijn zolderkamertje zit te prikken. Een tatoeage is vaak niet goedkoop, maar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is zoveel meer waard. Let er ook op dat niet iedere officiële shop even goed is. Dat een shop is goedgekeurd betekent niet dat de kwaliteit van de tatoeages ook goed is! Kijk daarom altijd naar het portfolio van de artiest. Zijn de lijnen strak? Is de artiest gespecialiseerd in de stijl die jij wilt? Daarnaast kun je reviews lezen en misschien heb je wel vrienden of kennissen die jou ook een goede shop aan kunnen bevelen. Ook kan je vrijblijvend naar een aantal shops gaan om de sfeer te proeven en om vragen te stellen. Het is namelijk ook erg belangrijk dat jij je op je gemak voelt in een shop en dat je niks opgedrongen wordt.

Geduld
Heb geduld en geef je tattoo de tijd om te genezen. Bij de een zal het wat sneller gaan dan bij de ander. Je lichaam doet er alles aan om je huid en je tattoo zo snel en mooi mogelijk te laten helen.

Geen sterke zon of onder de zonnebank
Zolang je tattoo nog niet genezen is, kan je maar beter uit de zon blijven. De felle stralen van de zon of zonnebank kunnen blaren veroorzaken en de kleuren van je tatoeage laten vervagen. Ook na het genezingsproces van je tattoo, moet je nog voorzichtig zijn met de zon. Vervaging van je tattoo kan je na de genezing tegen gaan met een crème waar UV-bescherming in zit.

Gevoelig en moe
De eerste dagen zal je tattoo nog gevoelig zijn. Waar dat gevoel mee te vergelijken is? Een beetje vergelijkbaar met het gevoel wanneer je je verbrand hebt. Zeker als het een wat groter stuk is. Je zult je waarschijnlijk ook vermoeider voelen. Als je een lange tattoo sessie hebt gehad, kan het zelfs lijken alsof je wat grieperig wordt. Lijkt? Ja, je lichaam is gewoon aan het herstellen van het tatoeëren. Kijk er ook niet van op als je blauwe plekken krijgt rond je tattoo. Vooral als je artiest op sommige plekken iets ruwer heeft gewerkt. Verwar deze plekken niet met een blowout.

Goede nazorg
Als het werk van de tatoeëerder erop zit begint het werk voor jou pas echt. De verzorging van jouw tattoo vereist namelijk de nodige aandacht. Je gaat korstjes krijgen en uiteindelijk is het binnen 2 á 3 weken helemaal genezen. Tot die tijd is het verstandig om direct zonlicht te vermijden. Douchen is geen probleem, zo lang het water schoon is en de straal niet direct op de tattoo staat. Met zwemmen en in bad gaan kun je beter even wachten totdat ie volledig genezen is. Na het douchen trouwens met de handdoek deppen in plaats van wrijven, anders kun je de korstjes wegschuren. Hierdoor genezen de wondjes minder mooi. Als het jeuken eenmaal begonnen is dan weet je dat de genezing goed op gang is. Probeer de verleiding om te krabben en plukken echter tegen te gaan, want hierdoor kun je de tattoo nog verpesten. Verzorgende zalf en een bult positieve afleiding helpen je hierbij. Succes ermee!


Voeg een tip toe
Menu