Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 9 tips in deze lijst die beginnen met de letter H.
H

Hoe gaat de genezing van je tattoo in z’n werk?
Het genezingsproces is grofweg in drie fasen in te delen. 1e fase van het genezingsproces – Bloed en korstvorming 2e fase van het genezingsproces – Jeuk en velletjes 3e fase van het genezingsproces – Witte gloed

Hoe lang blijf je je tattoo verzorgen?
Het verzorgingsproces, het schoonmaken en het insmeren van je tattoo, blijf je herhalen totdat je tattoo geheeld is. Hoe lang het precies, duurt voordat je tattoo genezen is, verschilt per persoon. Ga maar uit van twee tot vier weken.

Hoe lang duurt de genezing?
Dit is afhankelijk van de middelen die je gebruikt ter verzorging. Over het algemeen hoort dit niet langer dan 2 tot 3 weken te duren.

Hoe lang duurt het voordat je tattoo is genezen?
Ga maar uit van twee tot drie weken voordat je weer lekker kunt badderen of een duik kunt nemen in het zwembad met je nieuwe tattoo. Let op! Dat betekent niet dat je tatoeage al helemaal genezen is. Dát duurt ietsje langer.

Hoe moet ik het verzorgen?
Het is belangrijk dat je je tattoo gedurende de eerste 2 tot 3 weken constant goed ingesmeerd houdt. Dat betekent dus niet 2 á 3 keer per dag maar constant. Wat je hiervoor het beste kunt gebruiken is in onze ervaring Bepanthen babyzalf. Je inkt zal op deze manier écht zwart blijven en je zult op deze manier ook minder kleur verliezen.

Hoe oud moet ik zijn om een tatoeage te laten zetten?
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar mogen al een tatoeage laten zetten, maar dan wel in aanwezigheid én met goedkeuring van ouder of wettige vertegenwoordiger. Het is bij jongeren tot 16 jaar NIET toegestaan om het hoofd, de hals, de polsen of de handen te tatoeëren. Vanaf 16 jaar mag je hier zelf over beslissen. Voor alle leeftijden geldt een legitimatie plicht. Neem dus altijd je identiteitsbewijs of paspoort mee.

Hoe vaak moet je je tattoo insmeren?
Smeer je tattoo de eerste 4 dagen om de 4 uur in als dat mogelijk is. Daarna minimaal twee keer per dag, in de ochtend en in de avond, totdat je tattoo helemaal genezen is. De genezing van je tattoo duurt ongeveer 2-4 weken. Je tattoo is genezen wanneer je geen korsten of velletjes meer kan voelen als je met je vingers over je tattoo heen gaat.

Hoe voorkom je te veel korstvorming?
Heel simpel. Door de overtollige inkt, bloed en wondvocht zoveel mogelijk van je tattoo af te wassen met water én zeep. Met name het plasma zorgt voor korst.

Hoe zal mijn tattoo er uit zien tijdens mijn zwangerschap en als ik ouder wordt?
Ook dit verschilt per persoon. Bij sommige mensen zal de huid waarop de tattoo is gezet erg uitrekken en kan je veel kleur verliezen terwijl hij er bij andere mensen goed uit zal blijven zien. Dit is afhankelijk van je huid en de plek waar de tattoo gezet is.


Voeg een tip toe