Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter I.
I

Ik denk dat ik een allergie heb, kan ik dan toch een tattoo laten zetten?
Waarschijnlijk wel. Graag zou ik je adviseren om eerst advies in te winnen bij je behandelend arts en het voor te leggen dat je een tatoeage wilt, en dan zijn/haar advies te volgen.

Ik gebruik bloedverdunners kan ik dan getatoeëerd worden?
Hiervoor geldt, overleg dit met je behandelend arts en volg zijn/haar advies op. Veel mensen die bloedverdunners gebruiken laten wel een tatoeage zetten, maar overleg het wel met je behandelend arts voor alle eventuele risico’s.

Ik heb suikerziekte kan ik dan getatoeëerd worden?
Hiervoor geldt ook, overleg dit met je behandelend arts en volg zijn/haar advies op. Veel mensen met suikerziekte hebben zich laten tatoeëren, maar overleg het wel met je behandelend arts voor alle eventuele risico's. Zorg tevens dat je goed gegeten hebt en uitgerust bent. Dit alles om te voorkomen dat er iets gebeurt met je suikerspiegel tijdens het tatoeëren.

Insmeren
Na het wassen en voorzichtig droogdeppen van je tattoo kan je huid flink droog aanvoelen. En te droge tattoo kan hierdoor kleine scheurtjes en barstjes oplopen wat de tattoo kan beschadigen. Daarom wordt er in heel veel gevallen geadviseerd om je tattoo in te smeren met een creme of balsem. Zo blijft je huid soepel, kunnen irritaties verminderd worden en kan je tattoo zo mooi mogelijk genezen. Smeer je tattoo in ieder geval na elke wasbeurt in, de eerste dagen is dat twee keer per dag. Als je tattoo al wat meer genezen is, kun je nog steeds twee keer per dag smeren, met eventueel een extra smeerbeurt tussendoor als je huid erg droog aan gaat voelen. Smeer wel een beetje spaarzaam, het is niet de bedoeling dat je tattoo constant onder een dikke laag zalf of creme bedekt zit. Dun smeren dus, zodat het product ook goed in kan trekken en zo zijn werk kan doen.


Voeg een tip toe
Menu