Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter K.
K

Kan ik mijn tattoo laten verwijderen?
Vaak is dit mogelijk maar hangt het af van de grootte van de tattoo en de plek. Houd er rekening mee dat wanneer je kiest voor een 'cover up', deze minstens 3x zo groot moet zijn als je originele tattoo.

Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

Kleiner, dus simpeler
Verschillende stijlen of tattoos komen beter tot hun recht met het juiste formaat. Een kunstwerk op doek of papier is anders dan op je huid. Op je huid is minder mogelijk en het zou mooi zijn als je tattoo er over een aantal jaren nog steeds mooi uitziet. Een traditionele roos zal een stuk kleiner kunnen als een realistische roos. Veel details op een klein stukje huid gaat niet goed, hoe meer detail, hoe groter het zou moeten. Teksten die te klein zijn zullen na verloop van tijd dicht vloeien.

Knijp ergens in of kauw ergens op om de pijn te verlichten
Als je je spieren aanspant door ergens in te knijpen of op te bijten, kun je de pijn verminderen. Dat is ook een techniek die wordt gebruikt door vrouwen die moeten bevallen; en het werkt goed. Veel tatoeëerders hebben iets wat je daarvoor kunt gebruiken, maar als die van jou dat niet heeft, kun je een van de volgende dingen meenemen: 1. Stressbal 2. Handtrainer 3. Beschermend bitje 4. Kauwgom 5. Zacht snoepje 6. Handdoek, houten lepel, enz. Bijt niet als je niets zachts in je mond hebt. Door op je tanden te bijten kun je ze beschadigen


Voeg een tip toe
Menu