Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter L.
L

Laat je tattoo niet uitdrogen
Smeer je tatoeage tijdens de heelfase regelmatig in met een tattoo nazorg crème of nazorg zalf. Laat je tattoo vooral niet uitdrogen! Als je tattoo te droog wordt, geneest het namelijk minder snel en heb je bovendien meer kans op korstvorming. Korstjes kunnen scheuren waardoor je tattoo weer kan gaan bloeden. Hierdoor kan je lelijke plekken in je tattoo krijgen en je je tattoo moet laten bijwerken.

Leer waar een tatoeage het meeste pijn doet
Een groot deel van de pijn is afhankelijk van de plek op je lichaam waar de tatoeage gezet wordt. Als je de pijn wilt verminderen, moet je een minder pijnlijke plek kiezen. Hoewel iedereen anders is, kun je over het algemeen stellen dat: Plekken met veel spieren (bovenarmen, benen, bovenste borstspieren, enz.) en plekken met veel vet (billen, heupen, enz.) het minst pijn doen. Gevoelige plekken (borsten, onderarmen, gezicht, kruis) en "harde" delen dicht op het bot (hoofdhuid, gezicht, ribben, handen, voeten) het meest pijn doen.

LITHA
Een afkorting voor Leave It The Hell Alone. In dit geval beperk je de verzorging tot een minimum en zorg je er zo veel mogelijk voor dat je tattoo schoon en droog kan genezen. Een dagelijkse wasbeurt past prima bij deze methode, maar verder wordt er niet afgedekt of gesmeerd. Na een aantal dagen wordt er meestal met een lichte balsem of creme gesmeerd om de huid wat soepeler te houden.

Luister naar anderen
Andere liefhebbers kunnen een goede bron voor je zijn. Als ze een goede ervaring hebben gehad, zullen ze ook jou deze artiest aanraden. En als ze een slechte ervaring hebben gehad, weet ik zeker dat ze je waarschuwen om niet dezelfde fout te maken! Vraag eens rond. Als je iemand ziet lopen met een mooie tatoeage, wees niet bang om hen te vragen waar ze het hebben laten zetten! De meesten van ons houden er van om te praten over onze tatoeages. Het is uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid om te kiezen voor een kunstenaar die de reinheid van een chirurg heeft en het talent van een tekenmeester. Vaak betekent dit dat je geld en tijd moet investeren en dat je soms moet reizen naar een artiest voor de tattoo die je wilt. Toch zal dit alles de moeite waard zijn, want het is een investering in wat uiteindelijk een permanente kunstwerk is.


Voeg een tip toe