Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 9 tips in deze lijst die beginnen met de letter M.
M

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk
Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid details in de tatoeage, kan het wel een paar uur duren. Hoewel je waarschijnlijk wel pauzes krijgt om even te gaan bewegen, kun je de ervaring met wat goede voorbereiding een stuk prettiger maken. Hieronder volgen wat dingen om te overwegen: 1. Eet goed voordat je naar de afspraak gaat. Drink een paar glazen water om uitdroging te voorkomen. 2. Draag loszittende, comfortabele kleding waarin je langere tijd lekker zit. 3. Neem iets mee om jezelf af te leiden (muziek, iets te lezen, etc.). 4. Ga voor je afspraak naar de wc.

Maak je tattoo regelmatig schoon
Voor de genezing van je tattoo is het belangrijk dat je je tattoo regelmatig schoonmaakt. Met het schoonmaken van je tatoeage help je je tattoo beschermen tegen bacteriën en was je bovendien de overmatige inkt, wondvocht en bloed er af. Hiermee voorkom je ook lelijke korsten op je tattoo. De eerste dagen is het belangrijk dat je je tattoo minimaal twee keer per dag schoonmaakt. Zo zorg je ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om je tattoo te beschadigen. Voorkom dat je het bloed en wondvocht laat opdrogen als je veel korstvorming wilt voorkomen.

Mag ik onder de zonnebank?
Ja, dat mag maar is niet aan te raden. Probeer dit in ieder geval de eerste 3 tot 4 weken te vermijden. Hierna moet het in principe kunnen maar houd er wel rekening mee dat je tattoo eerder zal vervagen wanneer je deze blootstelt aan UV straling.

Mag je paracetamol nemen voor het tatoeëren?
Paracetamol verdunt het bloed niet, in tegenstelling tot aspirine, neem dus gerust paracetamol in voor het tatoeëren.

Medische tatoeages
De medische tatoeages worden voor veel doeleinden toegepast. Bijvoorbeeld bij een reconstructie van een tepel na een borstreconstructie. Hierbij wordt er een tepel gecreëerd van pigmenten die nauwelijks afwijken van een echte tepel. Bij een wijnvlek kan medische tatoeage worden ingezet, waarbij de roodheid wordt ingekleurd met pigmenten die lijken op ‘gezonde’ huid. Ook bij vitiligo kan medische tatoeage een oplossing bieden. Bij deze huidaandoening zullen er echter meerder behandelingen nodig zijn, omdat vitiligo zich uitbreidt.

Minder zweet door tatoeages
Om te toetsen of een tatoeage beperkend is voor de zweetproductie brachten de onderzoekers een chemische stof (pilocarpine) op de huid aan die de zweetklieren activeert. Hieruit kwam naar voren dat alle tien de onderzochte proefpersonen met een tatoeage significant minder zweten via de getatoeëerde huid dan via de niet-getatoeëerde huid. Verder viel op dat bij negen van de tien proefpersonen zweet van de getatoeëerde huid ook ruim anderhalf keer zoveel zout bevatte. Opvallend is dat er geen verschil werd gemeten in de leeftijd van een tatoeage. Belangrijk is om wel te vermelden dat het hierbij gaat om een klein verkennend onderzoek, een zogenoemd proof of concept. Verder werd er niet echt gesport (interne hitte) of de temperatuur verhoogd door (externe) opwarming. Dit kan mogelijk leiden tot andere effecten op de huid. Een ander kritiekpunt is dat de inkt in de huidlaag ervoor zorgt dat de chemische stof minder goed de zweetklieren bereikt. Kortom, meer onderzoek is nodig om duidelijk hier echt uitsluitsel over te geven.

Moet ik mijn tattoo insmeren?
Het insmeren van je tattoo is belangrijk als je net een tattoo hebt laten zetten. Zo zorg je ervoor dat de huid niet uitdroogt. Je kunt je tattoo met verschillende crèmes insmeren. Het belangrijkste is dat de crème een verzorgende werking heeft en deze geen allergische reactie veroorzaakt.

Moet ik terugkomen na het zetten van een tattoo?
Na de genezingsperiode van 3 maanden kan het zijn dat de tatoeage lichter is geworden of lichtere plekjes vertoont. Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals het vroegtijdig afvallen van korstjes. Bij de meeste studio's kunt u na de genezingsperiode GRATIS uw tatoeage laten bijkleuren.

Moet mijn tatoeage bijgewerkt worden?
Het tatoeëren is maar het halve werk, hoe de tatoeage er uiteindelijk uit komt te zien heeft voor een groot deel te maken met hoe je hem verzorgt. Laat je niet gek maken door je vrienden en kennissen, kom even langs in onze tattoo shop dan bepalen wij of de tattoo bijgewerkt moet worden of niet. Wij maken telefonisch of via de mail geen bijwerk afspraken. Kom dus altijd even langs, dan kunnen we de tattoo bekijken en de juiste tijd inplannen voor het bijwerken van je tattoo.


Voeg een tip toe