Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter N.
N

Neem de tijd
Ik weet dat het laten zetten van een nieuwe tatoeage spannend is en dat het, als je uiteindelijk een beslissing hebt gemaakt, moeilijk is om te wachten. Maar dit is niet iets om overhaast te doen. Als je echt een tattoo wilt waar je gelukkig mee kunt zijn, zal het wel wat tijd in beslag nemen. Dus, relax, en wees niet overhaast om geïnkt te worden. Een tattoo laten zetten is niet zo moeilijk, een tattoo kiezen voor de rest van je leven is wel erg moeilijk. Het is daarom dan ook verstandig om eens rustig om je heen te kijken wat zoal de mogelijkheden zijn. Ga op zoek naar een artiest die je kan voorzien van een tattoo waar je trots op bent, een nieuwe auto kopen doe je ook niet bij de eerste de beste dealer. Houdt er ook rekening mee dat de betere artiesten een wachttijd hebben.

Neem een pijnstiller (maar geen bloedverdunner)
Als je de pijn echt niet kunt verdragen, kun je een pijnstiller nemen. Neem echter geen pijnstiller die het bloed verdunt. Dat is niet zo gevaarlijk voor je tatoeage als je het in lage dosering neemt, maar het zorgt er wel voor dat je meer gaat bloeden.

Niet stressen
Hoe meer je stresst, hoe pijnlijker het is. Dan span je je aan en wordt het er niet beter op. Zorg dat je ontspannen bent, want dit moment zal je je later nog herinneren.

Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen
Zo lang je tattoo niet genezen is, is het niet verstandig om te gaan zwemmen. De inkt kan uit je huid trekken en daar wordt je tattoo niet mooier van. Daarnaast kunnen bacteriën uit het water in je tatoeage komen waardoor die gaat ontsteken.


Voeg een tip toe