Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter O.
O

Ontspan
Onvoldoende slaap, honger, knellende kleding zijn factoren die ervoor zorgen dat je niet ontspannen bent. Ook wanneer je te veel cafeïne neemt ben je minder ontspannen, omdat je lichaam dan te alert is. Alcohol en drugs bestaan uit stoffen waar je lichaam niks aan heeft, het lichaam zal er dan ook hard aan werken om die zo snel mogelijk weer uit het lichaam te krijgen. Dit kost heel veel energie en die heb je hard nodig tijdens je tattoo sessie. Ik denk dat de meeste mensen zich wel kunnen voorstellen dat het erg gevoelig is om getatoeëerd te worden met een kater.

Op de dag zelf
Nu is het moment aangekomen dat je aan de beurt bent voor jouw tatoeage. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en genoeg gegeten hebt op de dag van het tatoeëren. Tatoeëren kost energie en door goed uitgerust te zijn, onderga je het tatoeëren gemakkelijker en zal je minder pijn ervaren. Als je een grotere tatoeage laat zetten, ben je natuurlijk langer bezig dan met een kleine. Zorg er ook voor dat je dan eten meeneemt zodat je de dag goed door kunt komen. Als je een tatoeage op je rug wilt, is het handig om een vestje mee te nemen zodat je eventueel de voorkant van je lichaam kan bedekken. Trek verder gemakkelijke kleding aan. Ik zal ook kort toelichten hoe het tatoeëren gaat. Voordat jouw ontwerp op je huid wordt geplakt, zal de huid eerst geschoren en ontsmet worden, daarna wordt het stencil (de afdruk van het ontwerp) op de huid geplakt. Zorg ervoor dat je de huid hierna niet meer aanraakt. Hierna begint het echte werk. Probeer te ontspannen en zo min mogelijk te bewegen. Zo kan de tatoeëerder goed zijn werk uitvoeren.

Overleg met een expert over je tatoeage
Als je nog nooit een tatoeage hebt laten zetten, kun je je het beste mentaal voorbereiden door de geheimzinnigheid die eromheen hangt kwijt te raken. In het ideale geval wil je je niet al te veel zorgen maken als je bij de tatoeëerder in de stoel gaat zitten; hoe meer ontspannen je bent, hoe makkelijker het zal zijn. Probeer met mensen te praten die tatoeages hebben of met de tatoeëerders van een studio in de buurt en vraag naar hun ervaringen. De meesten zullen je graag van alles vertellen.

Overzicht van vergunninghouders in Nederland
In deze database vindt u alle studio's, schoonheidssalons en juweliers die een vergunning hebben en tot wanneer deze geldig is. Ga niet naar een salon of studio die geen vergunning heeft. Ondernemingen die niet op deze site staan hebben geen geldige vergunning. Lees hier verder...


Voeg een tip toe