Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 5 tips in deze lijst die beginnen met de letter P.
P

Pijn bij het zetten van een tattoo
Een gemakkelijke manier van het controleren van de pijn is door voorkomen dat je getatoeëerd op plaatsen waar de huid het meest gevoelig is. Over het algemeen zijn de meest pijnlijke plekken de gebieden waar niet veel vet of spierweefsel tussen de huid en het onderliggende bot zit, zoals: De handen en voeten De enkels De ribben en borstbeen De onderrug De liesstreek Populaire tattoo plekken zoals de schouder, bovenarm en de benen zijn meestal minder gevoelig en daardoor plaatsen die mensen met een lagere pijngrens vaak willen proberen.

Pijnmedicatie
Sommige mensen adviseren het nemen van ibuprofen een uur voor de aanvang van het tatoeage proces. Ibuprofen is een pijnstiller en een anti-inflammatoire. Het kan echter ook het bloed dunner maken en de periode van bloeden verlengen. Daarom wordt het gebruik van Ibuprofen vaak afgeraden. Ook Aspirine is is bloedverdunnend. Acetaminophen, wat helpt bij pijn, maar niet tegen zwelling, is dan een betere keuze, omdat het nauwelijks invloed heeft op het bloed. Zorg er wel voor dat je de aanwijzingen op de verpakking volgt!

Plaatsing op het lichaam
Tatoeages zijn bedoel om het lichaam te accentueren, niet om de boel te ontwrichten. Dat een tattoo meeloopt met de natuurlijke vormen van een lichaam of lichaamsdeel ziet er simpelweg het mooist en meest natuurlijk uit. Voor een mooi schilderij koop je ook geen lijst die vele malen te groot is. Sommige tattoos komen het meest tot hun recht op een vlakke ondergrond zoals je rug of borst. Maar andere tattoos zijn juist mooi op een arm of een been. Een goede artiest kan je hier het best in begeleiden.

Praat erover
Praat erover met je ouders en vrienden. Uiteindelijk is het jouw beslising, maar een paar mensen die meedenken en advies kunnen geven kan fijn zijn. Vraag ook na wat voor soort tattoo je dan het beste kan nemen volgens hen. Is het een soort tattoo dat je nu cool vindt en over tien jaar ook nog?

PunkMedics Tat2 But'r
Een natuurlijke en plantaardige balsem die al jaren favoriet is bij veel tattoo liefhebbers. Van deze balsem heb je niet veel nodig, een dun laagje is meer dan genoeg om je huid te verzorgen. De balsem trekt goed in. Je huid voelt na het smeren een klein beetje vetter aan, maar dat verdwijnt vrij snel.


Voeg een tip toe
Menu