Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 4 tips in deze lijst die beginnen met de letter R.
R

Regels voor tatoeages op de pasfoto
Het is toegestaan om zichtbare tatoeages in het gezicht of de nek te hebben op je pasfoto. Dit wordt expliciet aangegeven in de pasfoto-eisen. Het is belangrijk dat je goedgelijkend op de pasfoto staat. Aangezien een tattoo iets blijvends is, is dit toegestaan. Een tijdelijke tatoeage, zoals een hennatattoo, is niet toegestaan. Mocht je later besluiten de tatoeage te laten verwijderen, dan is het verstandig om een nieuw reisdocument aan te vragen met een nieuwe pasfoto.

Religieuze visie op tatoeage
Het jodendom verbiedt in het algemeen tatoeages onder zijn aanhangers op basis van de geboden in Leviticus. Joden hebben de neiging om te geloven dat dit gebod alleen geldt voor joden en niet voor heidenen. Binnen het christendom was het vroeger verboden. Later werd het dan weer toegestaan door de meeste christelijke stromingen. Er is geen specifieke regel in het Nieuwe Testament dat tatoeages verbiedt en de meeste christelijke denominaties geloven dat de wetten in Leviticus verouderd zijn en geloven dat het gebod alleen op de Israëlieten van toepassing is, niet op de heidenen. Terwijl de meeste christelijke stromingen tatoeages tolereren, geloven sommige evangelische en protestantse denominaties wel dat het gebod vandaag van toepassing is op christenen en geloven dat het een zonde is om er een te krijgen. Veel koptische christenen in Egypte nemen een kruistatoeage in hun rechterpols om zich te onderscheiden van de moslims. De meeste stromingen in de islam verbieden tatoeages, gebaseerd op uitspraken van geleerden en profetische overleveringen. Binnen het sjiisme zijn er enkele ayatollah's die het toestaan, zoals Ali al-Sistani en Ali Khamenei uit Iran. Zij vinden dat het Makruh (afgeraden) is.

Research
Lijkt het je leuk om een tatoeage te hebben, maar heb je eigenlijk geen idee wat je wilt? Denk dan eerst goed na voordat je nu gelijk naar een tattooshop sprint om iets te laten zetten. Kijk eens om je heen, welke onderwerpen spreken je aan en waar zie jij jezelf over jaren nog steeds mee rondlopen? Ga daar naar op zoek en verdiep je er in. Op sites zoals Instagram en Pinterest kan je heel veel dingen vinden en inspiratie opdoen. Er zijn veel verschillende tattoostijlen, dus er is keuze genoeg!

Research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!


Voeg een tip toe
Menu