Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 6 tips in deze lijst die beginnen met de letter S.
S

Schoon & fris
Helaas leven we in een tijd waar een tatoeage letterlijk de dood van een klant kan betekenen als de juiste procedures niet strikt worden uitgevoerd. Naalden en installaties moeten goed worden gesteriliseerd, kruisbesmetting en strikte sterilisatie technieken moeten in acht worden genomen, want een ziekte kan zich snel verspreiden. Als je denkt dat een naald en een beetje inkt alles is wat je nodig hebt om een ??tattoo te zetten … think again!

Semi-permanent
Cosmetische en medische tatoeages lijken qua techniek veel op de ‘gewone’ tatoeages, echter worden de cosmetische en de medische tatoeages ongeveer anderhalf tot twee millimeter in de huid getatoeëerd en de ‘gewone’ tatoeage ongeveer drie millimeter in de lederhuid getatoeëerd. Je kunt je vast voorstellen dat de oppervlakkige pigmenten eerder vervagen door de zon, maar ook door het gebruik van peelingen en bijvoorbeeld retinol sneller vervagen. Hierdoor delen de cellen zich sneller en worden de kleuren van het pigment lichter. Daarnaast wordt er bij de gewone tatoeage met inkt gewerkt terwijl er bij de medische en cosmetische tatoeage met verschillende pigmenten wordt gewerkt. Om deze redenen zijn de gewone tatoeages voor het leven en moeten de cosmetische en medische tatoeages na een aantal jaar bijgewerkt worden.

Septische schok
Zo'n septische schok wordt ontketend wanneer er bacteriën in de bloedbaan komen die aanleiding geven tot een prikkeling van de vaatwand. Het lichaam reageert hierop met het openzetten van de bloedvaten. Die reactie veroorzaakt een lage bloeddruk en een versnelde pols en kan in extreme gevallen tot de dood leiden.

Stel vragen
Zorg dat je weet hoe je je tattoo moet verzorgen, welke vaseline je moet kopen en hoe het werkt onder de douche. Al deze dingen moet je vragen én onthouden!

Stil zitten
We vragen ons af of we dit verder uit moeten leggen, maar dat gaan we toch een beetje doen. Die lange zit in combinatie met de pijn maken het namelijk behoorlijk lastig om stil te zitten. Je maakt er de kans op een geslaagde tattoo in ieder geval weer een stukje groter mee, tenzij je een rommelige tattoo wilt. Neem dus af en toe een korte pauze of laat je afleiden door iemand die met je mee is gegaan. Pak geen pijnstillers, want deze verdunnen het bloed en kunnen ervoor zorgen dat de inkt minder goed in de huid wordt opgenomen.

Stoorzenders
Mobiele telefoons kun je beter even uitschakelen bij binnenkomst in een tattoo studio. Het is heel vervelend voor de tattoo artiest om steeds die verschillende melodietjes aan te moeten horen. Ook kan het zijn wanneer de mobiele telefoon af gaat de artiest schrikt en buiten de lijn schiet. Het is dus verstandig om de mobiele telefoon uit te schakelen en voorkom dit soort situaties De meeste studio-eigenaars houden er niet van wanneer je met kleine kinderen de zaak inloopt , er zijn mensen die met kinderwagen en al een tattoo uit komen zoeken. Zowel voor jou, de medemens, de kleine zelf en de artiest is het niet echt prettig. Laat die kleine lekker thuis dan heb je zelf ook alle tijd om een keuze te maken welke tattoo je wilt hebben.


Voeg een tip toe