Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 18 tips in deze lijst die beginnen met de letter T.
T

Tatoeage en niet-reanimeren
Is een tatoeage met de tekst "reanimeer me niet" geldig als wilsverklaring? Als er sprake is van "schrifttekens" (geschreven tekst) is een behandelverbod bindend. Daar valt ook getatoeëerde tekst onder. Een professionele zorgverlener stopt met behandelen als hij uw wilsverklaring ziet en zeker weet dat het uw wilsverklaring is. Bij spoedzorg telt iedere minuut en start de behandeling direct. Tijd om te zoeken naar een wilsverklaring in uw tas of broekzak, is er niet. Een niet-reanimerenpenning kunt u het beste om uw hals dragen. EHBO-ers, BHV-ers, en andere omstanders mogen zelf een afweging maken om te stoppen met reanimeren als zij een niet-reanimeren penning of -tatoeage zien. Vaak gaan zij door tot de professionele hulpverlener is gearriveerd.

Tatoeage verwijderen
Wij hebben ook een website opgezet dit met de naam: www.mijntattooverwijderen.nl. Meer informatie vindt u hierzo.

Tatoeëer je ook met as in de inkt verwerkt?
Nee, tatoeëren met as is niet goedgekeurd door de GGD en dus ook niet toegestaan.

Tattoo in de zon
Mag je met je tattoo in de zon? Experts zeggen dat dit geen goed idee is, als je jouw tattoo onlangs hebt laten zetten. De zon kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren van je tattoo vervagen. Vooral felle kleuren, als rood en roze kunnen snel vervagen in de zon. We raden je dus aan om uit de zon et blijven met een tattoo die nog moet genezen!

Tattoo jeukt, is dat erg?
‘’Mijn tattoo jeukt, is dit erg?’’ veel mensen vragen zich dit af. Het antwoord is Nee. Een nieuwe tattoo moet namelijk genezen. Tijdens dit genezingsproces kan je last krijgen van jeuk op de plek van je tattoo. Wanneer je huid jeukt, is dit een teken dat je lichaam druk bezig is met dit proces!

Tattoo met as
Kan je een tattoo met as laten zetten? Wanneer je dierbare is overleden, is het begrijpelijk dat je hem of haar voor altijd bij je wil dragen. De meeste tattoo shops bieden dit echter nog niet aan. Dit komt, omdat het tatoeëren met as nog niet officieel is goedgekeurd.

Tattoo opgezet en rood
Je zult merken dat je tattoo wat gaat opzwellen en rood wordt. Misschien de eerste dagen zelfs wat warmer aanvoelt. Dat is allemaal normaal. In welke mate dat gebeurt, hangt af van je gezondheid, de grootte en de plek van je tattoo èn niet te vergeten de werkwijze van je artiest. De ene artiest werkt nu eenmaal iets ruwer dan de andere. Is je tattoo na een week nog steeds heel warm en rood? En is het juist erger geworden in plaats van minder? Neem dan contact op met je huisarts om te checken of je geen infectie hebt.

Tattoo weglaseren
Je tattoo weglaseren? Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tattoo te verwijderen met een laserbehandeling. Het voordeel van deze methode is dat dit, in de meeste gevallen, géén litteken achterlaat. Tijdens het weglaseren wordt er een enorme hoeveelheid licht op de tattoo gericht. Hierdoor valt de inkt uiteen in allemaal kleine deeltjes. Deze worden vervolgens opgeruimd door je eigen lichaam. Het weglaseren van je tattoo is een goede oplossing, als je van je tattoo af wil!

Tattoo zetten op litteken, kan dat?
Een tattoo laten zetten op een litteken is in de meeste gevallen mogelijk. Het is belangrijk dat je eerst langsgaat bij een tattooshop om hier naar te laten kijken. De tattoo shop kan dan kijken of het zetten van een tattoo op je litteken mogelijk is. Het is wel belangrijk dat je litteken zeker 6 maanden oud is!

Tattoo zetten prijs
De prijs voor het zetten van een tattoo kan veel verschillen. De grootte, het ontwerp en de plaats van de tattoo spelen een grote rol bij de prijsbepaling van jouw tattoo. Wil je weten hoeveel een tattoo zetten kost? Ga dan eens langs bij een lokale tattoo shop!

Tattoo zetten zwanger
Ben je zwanger en wil je een tattoo zetten? Dit moeten we je helaas afraden. Volgens de GGD is het niet verstandig om een tattoo te zetten als je zwanger bent. Er is namelijk een verhoogd risico op infecties!

TattooMed After Tattoo
Een lichte creme die goed intrekt en geen vet of plakkerig gevoel achterlaat. De creme bevat Panthenol wat helpt om de huid te kalmeren. Trekt snel in maar maakt de huid tegelijkertijd ook erg zacht.

Tepelhoftatoeage zonder vervaging mogelijk?
Het aanbrengen van een tepelhoftatoeage (medische tatoeage) wordt onder andere toegepast in huidtherapeutische praktijken bij patiënten die een borstreconstructie hebben ondergaan. De tepelhoftatoeage kan na een tijd vervagen, waardoor de tatoeage na enkele jaren moet worden bijgewerkt. Dit betekent dat patiënten steeds opnieuw geconfronteerd worden met hun ziekte, na al een langdurig ziekteproces te hebben meegemaakt. Vermoed wordt dat dit de patiënt zwaar kan vallen. Ook brengt het opnieuw bijwerken van de tepelhoftatoeage veel kosten met zich mee voor de patiënt. Er is onderzoek verricht naar de vraag: ‘‘Welke mogelijkheden heeft de huidtherapeut om de huidige vorm van dermatografie aan te passen, zodat de tepelhoftatoeage niet vervaagt of de vervaging beperkt wordt waarbij rekening wordt gehouden met de belangen en behoeftes van de patiënten?’’ Zo luidt het doel van dit onderzoek als volgt: ‘achterhalen of er pigmenten gebruikt kunnen worden, die ervoor kunnen zorgen dat de tatoeage niet bijgewerkt hoeft te worden of waardoor de vervaging van de tepelhoftatoeage beperkt wordt.’

Tijd om te helen
Zorg dat je je tattoo op een goed moment laat zetten. Want je tattoo heeft tijd nodig om goed te helen en als jij morgen op vakantie gaat en de hele dag in de zon ligt en gaat zwemmen, gaat de tattoo ontsteken. Daar zit je echt niet op te wachten.

Tijdelijke tattoo zetten, kan dat?
Wil je tattoo met de naam van je kind laten zetten? Dit kan eigenlijk wel bij alle tattoo shops. Wanneer je een tattoo laat zetten met de naam van je kind, is het belangrijk dat je een passend ontwerp kiest.

Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo'n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je 'm wil laten zetten.

Trotseer die vervelende jeuk!
Met het repareren en vervellen van de huid worden ook de jeukzenuwen geactiveerd. Bij de een wat meer dan bij de ander. Probeer echt niet aan je tattoo te krabben, zeker niet met je ‘vieze’ nagels. Je tattoo is enorm kwetsbaar en voor je het weet, beschadig je ‘m. Wij hebben zelf niet of nauwelijks last van jeuk. Je moet gewoon zorgen dat je je tattoo absoluut niet laat uitdrogen en dat je je tattoo regelmatig was.

Tweede fase van het genezingsproces – Jeuk en velletjes
Na een dag of vijf is het lichaam klaar om de huid te repareren en gaat het nieuwe huidcellen aanmaken. Dit is de regeneratie fase. Je tattoo ziet er niet meer zo shiny uit als in het begin, maar dat komt echt goed. Je huid gaat nu herstellen en zich ontdoen van de dode huidcellen, of beter gezegd: je tattoo gaat vervellen. In welke mate je vervelt verschilt uiteraard per persoon en hangt al helemaal af van wat voor soort tattoo je hebt laten zetten. Maar een ding is zeker: je tattoo vervelt en zal droog aanvoelen.


Voeg een tip toe
Menu