Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 6 tips in deze lijst die beginnen met de letter V.
V

Vaseline en Bepanthen
Deze twee zetten we even bij elkaar, omdat ze een beetje onder de klassieke/old school tattoo verzorging vallen. Bepanthen (ook wel Bepanthol genoemd) is vaak nog steeds een geliefde keuze, maar bevat wolvet/lanoline wat een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast is de Bepanthen zalf een behoorlijk stevige zalf die de huid kan afsluiten en zo de genezing moeilijker kan maken. Als je toch Bepanthen wil gebruiken, kies dan voor de creme. Vaseline is een zalf op petroleum basis en legt een laagje over de huid. Het voordeel is dat je huid zo minder snel uitdroogt en soepeler aan lijkt te voelen. Vaseline bevat echter geen ingredienten die kunnen helpen bij de genezing, dus de barrièrewerking is het enige voordeel van deze zalf.

Verse Tattoo - DON'Ts
1. Hou je genezende tattoo uit de zon of denk hem goed af met een schoon, niet pluizend kledingstuk 2. Ga tijdens de genezing van je tattoo niet in de sauna, zwemmen of in bad. (Zwem/badwater bevat teveel bacterieen en kan zo een infectie veroorzaken. Het maakt je huid ook te week, wat een goede genezing weer in de weg kan staan) 3. Blijf eraf! Niet peukelen, krabben, of er op een andere manier aanzitten

Vertrouw je artiest
Van grootte tot plaats op het lichaam, van details tot algemeen advies over een ontwerp. Doe iets met het advies van een tattoo artiest, het is tenslotte hun vakgebied. In de meeste gevallen is het de opzet van een artiest om jouw droom tattoo te zetten, het liefst nog mooier als je gedacht had. Uiteindelijk ben je als klant een wandelend visitekaartje.

Verwijderen
Niet zelden krijgt de drager van een tatoeage hier spijt van, bijvoorbeeld omdat hij wordt nagewezen, omdat hij niet meer behoort tot de club waar de tatoeage naar verwijst, of omdat de tatoeage hem beperkt bij het vinden van werk. Er bestaat een methode waarmee een professional met een laser de pigmentbolletjes door middel van verwarming kan laten breken, waardoor die (langzaam) in de bloedbaan kunnen worden opgenomen en zo afgevoerd. Er zijn verschillende soorten lasers op de markt, de meest gebruikte zijn de Quality-switched laser, kryptonlaser, CO2-laser en IPL-laser (intense pulsed lightning). Tatoeageverwijdering dient vakkundig te gebeuren, omdat anders het risico bestaat dat er een brandwond ontstaat. Een tatoeage verwijderen is vaak een langdurig, duur en pijnlijk proces.

Voorkom blunders
Als je één ding wilt voorkomen is het een gigantische spellingsblunder. Check, check, dubbelcheck dus! Laat je iets in het Nederlands zetten? Controleer die tekst dan even bij wat verschillende mensen. Als je ervoor kiest om een buitenlandse taal te gebruiken is het aan te raden een native speaker te benaderen. We willen namelijk niet allemaal zo eindigen als Clasie, die de mist in ging met ‘everyting’ in plaats van ‘everything’.

Vraag of iemand met je mee gaat
Je hoeft de hele ervaring niet in je eentje door te maken. Neem als het kan een vriend of familielid mee om je gezelschap te houden. Als er iemand bij is die om je geeft is het veel makkelijker; dan kun je vooraf met iemand over je zenuwen praten en dan kan de ander je aanmoedigen als het pijn gaat doen.


Voeg een tip toe