Lees hier onze tattoo tips / Kennisbank

Het hebben van een gedachte, je wilt een tattoo!Een kleine, op je bovenarm. Niemand die die kan zien, en bovendien jouw tattoo heeft een sentimenteel waarde. Je bent trots op jouw tattoo, maar hoe verzorg je je tattoo eigenlijk? Of wat moet je voorbereiden voor je een tattoo laat zetten? Je hebt vragen, er zijn vragen en wij hebben de meeste verzameld. Lees hier: de meestgestelde vragen voor en na een tattoo.

Onze kennisbank groeit met de dag, vrijwel elke dag plaatsen wij nieuwe artikelen en tips e.d. met veel zorg zorgen wij dat informatie kloppend is. Wees geduldig, als jouw vraag er niet tussen staat. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Als je zelf een nuttige tip hebt, deel deze hier! Wij zorgen dat de informatie klopt en geplaatst wordt (uiteraard met bron vermelding).

Tips

Er zijn 11 tips in deze lijst die beginnen met de letter W.
W

Wanneer kan ik het beste mijn tattoo laten zetten?
Van tevoren nadenken over wanneer jij jouw tatoeage wilt laten zetten is heel verstandig. Net voor je zomervakantie of in de zomer wordt afgeraden. Dit heeft te maken met de bacteriën in bijvoorbeeld zwembadwater en de langdurige blootstelling aan de zon. Een beter moment om jouw tatoeage te zetten is in de wintermaanden of in de herfst. Op deze manier voorkom je schade door de zon en door de kou zal je ook niet zo snel het water opzoeken. Toch is het in de herfst- of wintermaanden niet altijd mogelijk om je te laten tatoeëren. Dit heeft te maken met vaak de lange wachtlijst van jouw tatoeëerder of tattooshop. Mocht dit zo zijn volg dan zorgvuldig de nazorg instructies van jouw tattooshop of tattoo-artiest op

Wanneer mag ik weer zwemmen?
Wacht hiermee totdat de tattoo genezen is. Dit duurt meestal 3 tot 4 weken.

Wassen
Essentieel voor een hygienische genezing van je tattoo: wassen. Zorg altijd dat je schone handen hebt als je een pas gezette tattoo gaat verzorgen, dus begin met het grondig wassen van je handen. Daarna was je de tattoo met een milde, ongeparfumeerde zeep en spoel je af met lauw water. Dep hem voorzichtig droog met een schone, niet pluizende doek. De eerste dagen was je je tattoo twee keer per dag. Als de genezing verder vlot verloopt, is een keer per dag wassen voldoende.

Wat als ik een tattoo op mijn vingers wil?
Blijft een tattoo mooi lang op extreme plekken zoals vingers of lippen? Dit verschilt per persoon. Een tattoo op de lippen kan er soms nog best mooi uit blijven zien maar tattoos aan de binnenkant van je vingers of handen zal niet lang mooi blijven. Als je er toch voor kiest om je vingers te laten tatoeëren, kies er dan voor om dit aan de bovenkant van de hand te doen.

Wat kan je nog meer doen om je wond te laten helen?
Je zou gedurende de genezing extra Vitamine C kunnen innemen. Als je te weinig Vitamine C in je lichaam hebt, kan je tatoeage minder snel genezen. Let ook op met alcohol, een te hoge alcohol inname belemmert de opname van vitamines en mineralen, waaronder Vitamine C. Lees ook onze blog over Alcohol drinken en je nieuwe tattoo, gaat dat samen? De laatste tip die we je kunnen meegeven: Houd je tattoo tijdens het helingsproces goed in de gaten! Let er goed op hoe je tattoo zich ontwikkeld. In deze periode is het risico op een infectie of ontsteking van je tattoo het grootst.

Wat mag ik wel en wat niet?
Je kan vrijwel alles doen, zolang je tattoo goed is ingesmeerd. Het enige waar je op moet letten is dat je er niet aan zit of dat hij ergens tegenaan schuurt. Mocht dit wel gebeuren, dan kan de verf loslaten.

Wat mag ik wel/niet na het zetten van een tatoeage?
Het wordt afgeraden om te zwemmen en te zonnen kort na het zetten van een tatoeage. Zelf adviseer ik 4 tot 6 weken te wachten met zwemmen en zonnebaden zodat de tatoeage voldoende de tijd heeft gehad om te genezen. Zorg er in deze tijd voor dat de tatoeage schoon en vettig blijft en draag geen vuile of strakke kleding op de plek waar de tatoeage is aangebracht.

Wees niet bang om te vragen om een pauze
Bijna elke tatoeëerder zal je dit vertellen voordat hij/zij begint, maar het is goed om het nogmaals te herhalen: vraag altijd om pauze als het niet meer gaat. De meesten vinden dat echt niet erg, en hebben liever dat de ervaring voor jou zo prettig mogelijk is. Aarzel niet om even twee minuten pauze te nemen en dan weer verder te gaan.

Wees voorbereid op kritiek
Als jij een tattoo hebt die mensen kunnen zien, wees dan voorbereid op een lading aan kritiek. Niet iedereen is namelijk fan van tattoos en mensen houden van roddels en een tattoo is een fijn gespreksonderwerp. Dus blijf bij jezelf, jij vindt hem mooi en dat is wat telt.

Wees zeker dat jij wel geschikt bent voor een tatoeage
Aangezien je een niet onbelangrijke wonde maakt op je lichaam, mag je op dat moment geen verlaagde afweer hebben. Ook als je een probleem hebt met bloedstolling, raden we je aan om geen tattoo te nemen. Daarnaast is een extra tatoeage afgeraden bij: - hart- en vaatziektes, - allergieën voor inkt of metaal, - chronische huidziektes, - diabetes, - zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Weet dat er naalden en bloed aan te pas zullen komen
Een moderne tatoeagemachine bestaat uit een aantal kleine naaldjes die heel snel de huid in- en uitgaan, waarbij ze steeds wat inkt achterlaten. Eigenlijk worden er dus heel veel kleine wondjes gemaakt op de plek van de tatoeage. Bijna iedereen die getatoeëerd wordt bloedt hierdoor wel een beetje. Als je denkt dat je daardoor gaat flauwvallen of misselijk wordt, kijk dan maar niet.


Voeg een tip toe
Menu