Sugar skull en de betekenis

Sugar skull tattoo en muerte tatoeages zijn tegenwoordig zeer populair. Tatoeages van sugar skulls hebben diverse decoratieve symbolen die verschillende betekenissen hebben voor de drager van de tattoo. Sugar skulls werden in Mexico gebruikt om overleden dierbaren te herdenken. De schedels zijn ingericht met heldere kleuren en ingewikkelde ontwerpen om de terugkeer van de geest van die persoon om de wereld te vieren.

Voorbeelden Sugar skull Tattoo

Dia de los Muertos

Al duizenden jaren geleden hadden de Azteken, een van de oorspronkelijke bewoners van Mexico, een opvallend ritueel. Ze bewaarden de schedels van overleden mensen en stelden deze tentoon. Voor de Spaanse veroveraars leek het alsof ze met de dood spotten. Ze probeerden het ritueel uit te bannen, maar waren niet succesvol. Vandaag de dag kennen wij het feest Dia de los Muertos, ofwel de Dag van de Doden.

In eerste instantie vond het ritueel plaats in de negende maand van de Azteekse kalender, grofweg aan het begin van augustus. Om het feest beter in de christelijke tradities te laten passen is het verplaatst naar 1 en 2 november, op Allerheiligen en Allerzielen. Tijdens het feest worden zowel de doden geëerd als het leven gevierd.

De Mexicanen geloven dat op deze twee dagen de zielen van hun overleden vrienden en familie weer voor even terugkomen; kinderen op 1 november en volwassenen op de dag erna. Ze vieren dit met een groot en vrolijk feest. De dood wordt niet als iets ergs gezien, maar als een onderdeel van het leven. De Azteken geloofden oorspronkelijk dat het leven een droom was waaruit je alleen kon ontwaken door te sterven. De graven worden versierd met bloemen, er worden lekkere hapjes gemaakt en er is muziek. Een van de dingen die je veel terugziet tijdens het feest zijn schedels. Dit is overgebleven van het Azteekse ritueel.

De schedels zie je overal. Er worden poppen gemaakt en mensen dragen maskers van schedels (calacas). Er worden ook schedels van suiker gemaakt. Op het voorhoofd wordt de naam van de overleden persoon geschreven en ook de rest wordt versierd met kleuren en symbolen. Deze wordt opgegeten door een familielid of vriend.

Schedels worden vaak als iets griezeligs gezien, maar de vrolijke sugar skulls spraken veel mensen aan. Het werd een populair symbool op posters en servies, en van daaruit ook als tatoeage. Vooral vrouwen kiezen voor een sugar skull, maar er zijn ook mannen die kiezen voor dit ontwerp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Je eerste tattoo tips

Spannend, je gaat een tattoo zetten! Misschien heb je er al vier, maar het blijft spannend. Je hebt hier waarschijnlijk al jaren naartoe geleefd en je bent zo zenuwachtig als het maar kan. Hoe weet je dat dit het goede moment is? Is dit echt de tattoo die je je leven lang op je lichaam wil hebben? Je weet het nooit helemaal zeker. Je loopt de tattooshop binnen en je handen zweten. Hier zijn tips als jij een (eerste) tattoo zet.

1. Tattoo zetten: Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

2. Tattoo zetten: Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt.

3. Tattoo zetten: Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo’n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je ‘m wil laten zetten.

4. Tattoo zetten: research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!

5. Tattoo zetten: Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil.

Menu