Yin Yang tattoo voorbeelden

De begrippen Yin en Yang horen bij het Taoïsme. Dit is een filosofische stroming die ontstaan is in China. Volgens het Taoïsme is alles in perfecte harmonie met elkaar, maar verandert het ook de hele tijd. Niks staat stil. Yin en Yang vormen hierin een basisprincipe. Het zijn tegenpolen, maar kunnen zonder de ander niet bestaan. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen dat het warm is als je het niet kunt vergelijken met kou. Hieronder zie je een overzicht met welke kwaliteiten Yin en Yang hebben.

Yin
Onder Maan
Koud Zwart
Water Donker
Vrouwelijk Passief
Haat Stilte
Yang
Boven Zon
Warm Wit
Vuur Licht
Mannelijk Agressief
Liefde Beweging

Yin en Yang gaan echter verder dan de klassieke manier om tegenpolen tegenover elkaar te zetten. Niks kan volledig Yin of volledig Yang zijn. Er zal altijd een klein deel van het één in het ander zitten.

Deze principes van balans, harmonie, dynamiek en verbondenheid worden allemaal weergegeven in het symbool, officieel Tai Chi genaamd. Yin (het donkere deel) en de Yang (het lichte deel) zijn even groot, en draaien om elkaar heen. In de donkere Yin is een klein stukje lichte Yang te vinden en omgekeerd.

Geschikte plekken

Waar de tatoeage mooi zal komen te staan is afhankelijk van hoe groot je hem wilt hebben. De basisvorm van het Yin Yang symbool is goed geschikt als kleine tatoeage, bijvoorbeeld op de pols of enkel. Een grotere versie staat mooi op de schouder, onderarm, bovenarm, kuit of heup. Dit zijn ook goede plekken als er een paar kleine elementen aan het ontwerp zijn toegevoegd. Voor grote ontwerpen met veel details is de rug een geschikte plek.

Creatieve variaties

Op zichzelf zorgt het symbool al voor een leuke tatoeage die je op vrijwel alle plekken van het lichaam kunt zetten. Door de simpele basisvorm en diepgaande betekenis, is het ook goed mogelijk om creatief om te gaan met het ontwerp. Hieronder vind je voorbeelden van bestaande ontwerpen om je te inspireren.

Yin en Yang Tattoo voorbeelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Je eerste tattoo tips

Spannend, je gaat een tattoo zetten! Misschien heb je er al vier, maar het blijft spannend. Je hebt hier waarschijnlijk al jaren naartoe geleefd en je bent zo zenuwachtig als het maar kan. Hoe weet je dat dit het goede moment is? Is dit echt de tattoo die je je leven lang op je lichaam wil hebben? Je weet het nooit helemaal zeker. Je loopt de tattooshop binnen en je handen zweten. Hier zijn tips als jij een (eerste) tattoo zet.

1. Tattoo zetten: Ken je pijngrens
Een tattoo laten zetten is voor de één echt een makkie, terwijl de ander staat te krijsen. Weet of jij gevoelig bent voor naalden en pijn. Als dit het geval is, is het het beste om met een kleine tattoo te beginnen.

2. Tattoo zetten: Begin klein
Als je meerder tatoages wil is het slim om met een kleintje te beginnen. Dan kan je eraan wennen en kijken of het je bevalt.

3. Tattoo zetten: Trend?
Zet geen tattoo omdat het op dat moment een trend is. Over een jaar is het misschien weer uit en loop jij voor altijd met zo’n gekke tattoo op je lichaam die je eigenlijk allang niet meer leuk vindt. Probeer je tattoo tijdloos te houden, ga voor een belangrijke betekenis. Tenzij je natuurlijk echt zeker weet dat je ‘m wil laten zetten.

4. Tattoo zetten: research naar tattoo artist
Ga een paar keer van tevoren langs en zoek naar reviews over de artist. Krijgt hij/zij positieve feedback en vind je het werk geweldig? Dan doen!

5. Tattoo zetten: Denk er goed over na
Ga geen impulsieve tattoo laten zetten, omdat je daar zin in had. Nee, een tattoo is een big deal, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je voor altijd inkt op je lichaam wil.